PACE

PACE grundades av Joachim ”Pim-Pim” Johansson och Oliver Hildebrandt 2022 som ett non-profit-projekt för att ge tillbaka till svensk tennis. PACE syftar till att i olika delprojekt riktade mot spelare, tränare, klubbar och tävlingar bidra till utvecklingen av svensk tennis. För att läsa mer, besök www.pacetennis.com

Intervju med Pim-Pim:

Hur kommer det sig att du grundat PACE?
Tanken om att kunna ge tillbaka till svensk tennis – som har gett mig så otroligt mycket genom åren – har funnits med mig länge. Tennis har varit och är en så viktig del av mitt liv och jag vill dela med mig av de kunskaper och erfarenheter jag har samlat på mig både som spelare och tränare. Tillsammans med Oliver har vi nu hittat ett sätt där vi tror att vi genom olika delprojekt verkligen kan bidra till en positiv utveckling av svensk tennis på olika plan.

Hur fungerar PACE?
PACE kommer bedrivas i olika delprojekt mot spelare, tränare, klubbar och tävlingar. Vad gäller spelare kommer PACE att ta ett helhetsansvar för några utvalda spelare, liksom vara ett komplement till andra spelares ordinarie träningsupplägg, utan att det kostar spelaren något.

Hur finansieras PACE?
PACE är ett icke vinstdrivande projekt och tanken är att de som får ta del av de olika delprojekten inte ska behöva betala något alls. Vi går själva in med både tid och finansiella medel och jobbar med flera andra partners för att möjliggöra detta.

Vilka projekt driver PACE nu?
Vi har under senaste året stöttat Jonathan Mridha på och utanför banan, samt gjort punktinsatser mot ett flertal andra spelare. I samband med BNP Paribas Nordic Open 2023 har vi ett tränarsymposium med Thomas Högstedt som syftar till att ge tränare inspiration i hur man kan göra träningen mer matchlik och hur samarbetet mellan tränare, spelare och föräldrar kan utvecklas. Vi har även gått in som huvudsponsor till PACE Salk Open 2024, vilket känns väldigt roligt. Det är världens största inomhusturnering för juniorer med en lång historik. Dessutom har vi flera spännande projekt på gång som vi kommer att släppa information om under BNP Nordic Open 2023!